Get Adobe Flash player

Web-TV

Vidste du, som TV-kunde hos Waoo, har du adgang til Waoo Web TV med en stor del af dine TV-kanaler på både din computer, iPhone, iPad og Android-enheder.

Webtv

Læs mere her.

Det kan betale sig at lave dine hjemmeinstallationer ordentligt. Alt for mange bruger dårlige stik, forkerte samlinger og dele signalet til for mange tv uden en forstærker. I denne artikel vil jeg gennemgå nogle af de almindeligste årsager til dårlig signalkvalitet og anbefale det rigtige udstyr, så du sikrer dig det mest optimale signal. Med digitale signaler er signalkvalitet faktisk vigtigere end nogensinde. Med analoge signaler vil du opleve at signalet stadig kan ses med ringe signal, men har du ikke et godt signal med digital tuner, så fryser billedet og der kommer lydudfald.

De rigtige antennestik
Der er mange støjkilder i det moderne hjem. Trådløse telefoner, trådløst hjemmenetværk osv. Derfor er det også vigtigt at denne støj ikke kommer ind og forstyrrer dine kabel-tv signaler. For at sikre dig i mod både forstyrrelse og tab af signal bør du sikre dig at din installation er HF-tæt. Men lad os se på de almindeligste problemer i denne forbindelse.

Thumbnail imageHar du et kabler monteret med stik med plastikhætte som på dette billede? Hvis du har så vil jeg anbefale dig at skifte sådanne stik ud. Stik med plastikhætte er de dårligste, man kan få, når man taler om HF-tæthed.

Thumbnail imageJeg vil anbefale, at du i stedet benytter dig af kvalitetsstik som dem på billedet herover. På disse afisoleres kablet og føres ind i stikket. Herefter er det blot at skrue det fast med de to skruer.

Se video om monteringen herunder

Der findes også hf-tætte metalstik, hvor stikket skrues på kablet, disse har jeg dog ikke nær så god erfaring med. Endelig er det mest oplagte måske at købe færdigstøbte kabler mellem vægdåse og TV. Her er der monteret stik, men det skal selvfølgelig stadig være et holdbart kvalitetskabel og hf-tæt, for at det kan anbefales.

Det rigtige antennekabel

Det er ikke kun i stik dit signal er sårbart. Har du en ældre installation med gamle kabler, så kan disse være uskærmet mod støj. Et ordentligt coax kabel (75 Ohm) har i dag dobbelt skærm. Bliver kablerne meget klemt eller har meget skarpe buk, så kan det også have indvirkning på kablets evner til at levere signalet ordentligt. Så forsøg at undgå dette.

Thumbnail image

Den forkerte og rigtige samling af antennekabler
Det er aldrig optimalt at lave samlinger af kabler, men kan det ikke undgås, så er det vigtigt at det gøres korrekt. Igen er det vigtigt med en hf-tæt samling.

Thumbnail imageKøb endelig ikke de samlestik med plastikkapper. De er ikke gode nok.

Thumbnail imageSkal du lave en samling korrekt, så benyt F-stik og et F-Stik samleled som vist på billedet.


Her kan du se hvordan du laver en korrekt og HF-tæt hjemmeinstallation. Videoen guider dig trin for trin gennem opbygningen af en korrekt hjemme-installation.